White_1x1
White_1x1

Bureau

Cie. is een full service Nederlands architectenbureau met een internationaal werkveld.

Cie. heeft de ambitie om duurzame omgevingen te creëren voor de gebruikers en voor de gemeenschap en cultuur waarbinnen onze ontwerpen worden gerealiseerd.   

Cie. heeft 25 jaar ervaring in de praktijk, van schetsvoorstel tot uitgewerkt ontwerp, van consultancy tot projectmanagement. Onze activiteiten gaan van masterplan tot publieke ruimte, van gebouw tot interieurontwerp.

Cie. heeft vier business units: de Architekten Cie. B.V., Cie. Assist B.V., Cie. International B.V. en Cie Concepts B.V..

 

Organisatie

Cie. heeft 50 werknemers en vijf partners. Cie bestaat uit vier business units: de Architekten Cie. , Cie. Assist, Cie. International en Cie. Concepts. Iedere business unit  is volgens een eigen principe georganiseerd . Voor elke opgave wordt het sterkste en meest passende team geformeerd. De Architekten Cie. is opgebouwd rond partners welke bij het  ontwerp worden ondersteund door een team van ontwerpers. Cie. Assist is geformeerd rondom projectmanagers ondersteund door een team van bouwkundig ingenieurs. Cie. International haar teams worden per project samengesteld en bestaan uit een mix van ontwerpers en ingenieurs uit de Architekten Cie. en Cie. Assist aangevuld met lokale architecten.

Cultuur

Cie. combineert in haar organisatie sterke persoonlijkheden met ervaren teams. Cie. verzorgt het gehele proces van idee tot oplevering in samenwerking met stakeholders zoals opdrachtgevers, adviseurs en gebruikers. De werkwijze is professioneel en informeel: professioneel in de uitrusting, kennis, ervaringsniveau en informeel in de interne en externe omgang met mensen. Cie. staat voor een open dialoog tussen opdrachtgever en de gebruikers en werkt in teamverband met alle betrokkenen. Bij elke opgave benut zij zo vroeg en zo veel mogelijk alle deskundigheid om samen een optimaal project te realiseren.

Verantwoordelijk

Cie. neemt zijn verantwoordelijkheid door proactief energetische, sociale en economische optimalisaties te verwerken in haar ontwerpen. Hierbij wordt een optimum niet gevonden in het fysieke gebouw of de omgeving alleen, maar in balans met de behoeften van de gebruikers. Hierdoor worden veel van onze ontwerpen positief beoordeeld met LEED en BREEAM scores.

Cie. omarmt innovatie, nieuwe materialen en bouwtechnieken. Cie. kijkt eerst naar wat er is en hergebruikt kan worden en gaat pas daarna weloverwogen op zoek naar een nieuwe toevoeging.

Cie. is gefocust op de mens. Zij streeft naar maximalisatie van flexibiliteit en het intensiveren van contact en communicatie in gezonde gebouwen en omgevingen. Cie. is ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan efficiëntie en levensvreugde van gebruikers en bezoekers. Cie. ontwerpt met natuurlijk licht en lucht, materialen met een beperkte impact op het milieu, vrije indeelbaarheid van plattegronden en individuele regelbaarheid van installaties.

Voor Cie. is een gebouw niet af bij oplevering. Cie. kijkt naar de gebruiksfase door bij de ontwerpen middels Life Cycle Analysis (LCA) de ‘total cost of ownership’ in beschouwing te nemen. Ontwerpen worden benaderd vanuit een langdurig leven waarbij juist aspecten als uitbreidbaarheid, afstootbaarheid en veranderbaarheid in ogenschouw worden genomen.

Integraal

Cie. hanteert een inclusieve ontwerphouding. Een ontwerpproces wordt integraal benaderd vanuit de visie van een langdurig leven van idee tot realisatie en gebruik.  Een ontwerp wordt daarbij beschouwd vanuit alle disciplines.

Cie. heeft geïnvesteerd in steeds verdergaande integratie van bouw- en ontwerpdisciplines in het totale bouwproces. Het doel hierbij is efficiëntie te verhogen, faalkosten te reduceren en opdrachtgevers accuratere informatie te verschaffen. Cie. heeft ervaren Revit teams en BIM coördinatoren. BIM coördinatoren begeleiden de teams met de strategische keuzes die te maken zijn in het opzetten van de digitale data structuur. Om het werken in teamverband overzichtelijk en helder te maken heeft de Cie. een BIM protocol opgesteld waarin afspraken worden vastgelegd. BIM als werkmethodiek is durven delen.